Snelle kaartspelen

Wie denkt “tering aan de teerling”, kan ook nog altijd kiezen voor snelle kaartspelen. Qué? Zijn er dan kaartspelletjes die je zo snel kan uitspelen? Jawel. En ik licht ze toe, speciaal voor jou!

Kolonisten van Catan: het snelle kaartspel

Het spel ‘De Kolonisten van Catan: het snelle kaartspel’ is het bewijs dat je niet hoeft te kiezen tussen bord- en kaartspel. Het is een variant van het gekende bordspel en werd in 2011 uitgebracht. Je kan met 2 tot 4 spelers genieten van dit spelletje. Net zoals zijn voorloper, worden er in dit kaartspel straten, dorpen en steden gebouwd. Je kan deze stadjes op verschillende wijzen uitbreiden. De bedoeling is net zoals bij het bordspel enkele ridders in te zetten. Maar opletten geblazen, want zowel jouw ridderlijke figuren als je straten kunnen worden afgepakt door tegenstanders!

Snuggere snellerikken: Stressen

Nog nooit van ‘Stressen’ gehoord? Misschien ken je het wel onder de naam ‘Zenuwen’ of ‘Speed’.  Grabbel een boek kaarten (je hebt er 52 nodig) en schuif de jokers aan de kant. Zet jezelf en minstens één andere speler aan tafel. En bereid jouw reflexen en concentratievermogen voor op een flink én snel staaltje kaarten. De spelregels? Die vind je hier terug.  

Ready, Set, Set!

Een andere manier om je reactievermogen op de proef te stellen, is het kaartspel ‘Set’. Het is geschikt voor haast elke leeftijd. Het doel? Dat is zo veel mogelijk combinaties maken met de kaarten. Alle spelers trachten in 12 kaarten een set van 3 kaarten te vinden. De voorwaarde om een set te maken: alle kaarten moeten hetzelfde zijn. Maar op hun eigen manier.  Wat ik bedoel: je kan een set maken omdat 3 kaarten dezelfde kleur hebben, maar ook dezelfde vorm. Als je uiteindelijk een set hebt ondekt, moet je “Set!” roepen. En zo krijg je de desbetreffende kaarten. Vanzelfsprekend ben je de winnaar als jij de meeste ‘sets’ wist te verzamelen. 

"'t Leven is aan de rappe!" luidt het Vlaamse gezegde!